Yurtdışı Boşanma Kararının Tanınması

Gaziantep’li bir çok kişinin yurt dışında yaşaması ve yurt dışında yaşamış oldukları zorluklar nedeniyle tanıma ve tenfiz davası ile ilgili kısa açıklamalarda bulunmak istedik.

Tanıma Ve Tenfiz Davası

Boşanmanın Türkiye’de Tanınması

Almanya, Fransa, Belçika, İngiltere, Avusturya gibi ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız bu ülkelerde boşandıklarında bu boşanma Türkiye’de de boşanma anlamına gelmez. Yine Türkiye’de evlenen bir kişi yurt dışında boşanma davası açarak boşanması durumunda da Türkiye’de nüfus kayıtlarında evli gözükmeye devam eder. Bu nedenle yabancı ülkede alınan boşanma kararını Türkiye’de tanınması ve tenfizi için dava açılması gerekmektedir.

Yabancı Ülke Boşanma Kararı Nasıl Tanıtılır?

Yabancı ülke mahkemesinin vermiş olduğu boşanma kararını kesinleştirdikten sonra Türkiye’de tanıma ve tenfiz avukatı adına bir vekaletname düzenlemeniz gerekir. Vekalet vereceğiniz avukat tanıma ve tenfiz davası için başvuru evraklarını tamamlayacak, tercümeleri tamamlayacak ve mahkemeye başvuru yapacaktır.

Tanıma Tenfiz Davası Açmazsam Ne Olur?

  1. Yabancı mahkeme kararı Türkiye’de uygulanamaz.
  2. Nüfus kayıtlarında hala evli olursunuz.
  3. Türkiyede miras ve paylaşımı sıkıntısı yaşarsınız.
  4. Çocukların velayeti ve nafaka gibi hususlarda verilen kararlar uygulanamaz.
  5. Türkiye’de yeniden evlenemezsiniz. Çünkü resmi olarak hala evlisiniz.

Tanıma ve Tenfiz Davası Ne Kadar Sürer?

Tanıma ve tenfiz davası için her iki taraf Türkiye’de birer avukata vekalet verirse oldukça kısa süre içerisinde boşanma davası gerçekleşir. Ancak taraf teşkili sağlanamıyorsa, eşlerin yaşadığı ülkelere göre bu süre 1 yıl 1,5 yıl arası değişebilmektedir.

Tanıma ve Tenfiz Davası İçin Hangi Belgeleri Hazırlamam Gerekir?

  1. Boşanma kararının aslı ve tercemesi
  2. Mahkeme kararının kesinleşme şerhi ve apostili
  3. Tercümenin onaylanması
  4. Pasaport ve nüfus cüzdan fotokopisi
  5. Avukata verilecek özel vekaletname

Hangi Ülke Boşanma Davaları İçin Hizmet Verilir?

Almanya Boşanma Davası, İngiltere Boşanma Davası, Amerika Boşanma Davası, Avusturya Boşanma Davası, Avustralya Boşanma Davası, Azerbaycan Boşanma Davası, Belçika Boşanma Davası, Bulgaristan Boşanma Davası, Çek Cumhuriyeti Boşanma Davası, Finlandiya Boşanma Davası, Fransa Boşanma Davası, Danimarka Boşanma Davası, Hırvatistan Boşanma Davası, Hollanda Boşanma Davası, İrlanda Boşanma Davası, Portekiz Boşanma Davası, İspanya Boşanma Davası, İsrail Boşanma Davası, İsveç Boşanma Davası, İtalya Boşanma Davası, İzlanda Boşanma Davası, Norveç Boşanma Davası, Polonya Boşanma Davası, Romanya Boşanma Davası, Rusya Boşanma Davası, Sırbistan Boşanma Davası, Yunanistan Boşanma Davası, Ukrayna Boşanma Davası, Arnavutluk Boşanma Davası, Kanada Boşanma Davası, Litvanya Boşanma Davası, Luksemburg Boşanma Davası, Letonya Boşanma Davası, İsviçre Boşanma Davası, Slovenya Boşanma Davası.

Daha detaylı bilgi için lütfen e-mail veya telefon vasıtasıyla bizimle irtibata geçiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu